Gode råd om regntøj

Ftalater

Vær at vide om regntøj og skadelige ftalater.

  • Nogle ftalater er hormonforstyrende
  • Ftalater er potentielt kræftfremkaldende
  • De kan skade forplantningsevnen
  • Ftalater bruges for at blødgøre PVC
  • Undgå regntøj af PVC
  • Gå efter regntøj af nylon eller polyurethan

Gode råd til køb af regntøj

 

Alt afhængigt af om du spørger DMI eller Danmarks Statistik har Danmark et sted mellem 140-170 regnvejrsdage om året. Uanset hvad, kan vi nok godt blive enige om at der falder ret meget regn på et år.

 

Hvis du gerne vil holde dig tør så bør du selvfølgelig have et regnsæt i din garderobe.

 

Lad os kigge på hvordan du kan spotte det gode regntøj fra det dårlige.

 

Undgå regntøj der gør din krop til et drivhus

Når du tager regntøj på kan er opstå en drivhus lignende effekt på din krop. For hvis ikke din krop kan ånde, begynder du og svede og der dannes kondens mellem din hud og dit tøj. Jo mere aktiv du er når du har regntøj på, des større risiko er der.

 

Først vil du føle dig meget varm, men efter et stykke tid vil du opleve at du bliver kold. Din krop risikere at blive nedkølet og det kan i sidste ende medføre at du får dig en forkølelse.

 

Er du aktiv, skal du altså sørge for at få dig noget regntøj som er åndbart. Dette koster typisk noget mere end billigt regntøj, men investeringen er godt givet ud.

 

 

Gode designmæssige detaljer

Når du skal have dit regntøj af og på er der nogle designmæssige detaljer du skal overveje at kigge efter. Det kan være besværligt at tage regnbukser på udover dine sko eller støvler. Har regnbukserne en lynlås eller velcrobånd ved anklerne, vil du hurtigt og nemt kunne hoppe i regnbukserne selvom du har sko eller støvler på.

 

Derudover er det også vigtigt der er nogle synlige reflekser på regntøjet. Når det regner er det ofte mørkere i vejret. Samtidig vælger mange at købe regntøj i mørke farver som sort, blå eller grøn. Det er ikke de bedste farver at have på når man er ude i mørkt vejr.

Reflekser vil gøre dig synlig og gøre det mere sikkert for dig at færdes på både fortov, cykelsti og landevej.

 

Tjek syningerne

Det er selvfølgelig meningen at regntøj skal være vandtæt og det er langt de fleste regntøjsmaterialer også. Regntøjets svage punkter er omkring syningerne hvor der nemt kan sive vand ind.

 

Tjek derfor hvordan syningerne er på det pågældende regntøj. Godt regntøj har en lille membran i syningen der sikre at der ikke siver vand ind.